Dırbaz Şaylığ Ortaokulu

Vizyon: Eğitim ve öğretim hizmetlerini çağdaş ölçütler doğrultusunda yürüten, sürekli gelişen, nitelikli ve yenilikçi bir kurum olmaktır.

Misyon: Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, öğrenmeye ve yeniliğe açık, entelektüel, cesaretli, çok yönlü gelişime açık, ulusal kültürünü özümsemiş, küresel düşünen bireyler yetiştirmektir.

Başarılar:

Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://dirbazsaylig.meb.k12.tr

Adres - AKSORGUÇ MAH. OKUL CİVARI KÜMESİ KÜME EVLERİ DIRBAZ ŞAYLIĞ ILK VE ORTA OKULLU BLOK NO: 83 ÖZALP / VAN

Yerleşim Yeri - Köyümüz kış ayları sert geçen bir bölgedir.

Ulaşım Köyden sabah köy servisleri kalkıp akşam üstü dönüş yapmaktadır bunun yanı sıra ilçeden geliş yapan öğretmen servisimiz vardır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz il merkezine 90 km. İlçe merkezine 28 kmdir.